Effectiever communiceren (Hoe zeg ik het ?)

      Bel gerust

Misschien herken je dit: Je hebt een gesprek met een collega en je hebt van te voren al in je hoofd wat je gaat zeggen. Maar eenmaal in gesprek lijkt het wel of de ander je niet wil begrijpen. Je krijgt bijvoorbeeld pietluttige vragen over details of je hebt het idee dat er niet goed naar je geluisterd wordt. Of die ander wordt zó enthousiast dat jij je verhaal niet eens kan afmaken! Hoe ga je daar nou mee om? In deze workshop leer je meer over hoe mensen communiceren en op welke manier jij jouw communicatiestijl daar effectief op kunt aanpassen zodat je jouw doelen bereikt.

Doelgroep en omvang training effectiever communiceren cc03

Voor iedereen (al dan niet in een leidinggevende positie) die doelen wil bereiken en daarvoor de medewerking van anderen wil krijgen.

Verwachte resultaten training effectiever communiceren

Na afloop van deze training kan je  o.a.

  • communicatiestijlen van anderen herkennen;
  • jouw eigen communicatiestijl effectief aanpassen op die van de ander.

en ken je

  • de verschillende communicatiestijlen;
  • de verschillende coachingsrollen;

je eigen communicatie(voorkeur)stijl.

Inhoud training effectiever communiceren

Dit is een korte, krachtige en vooral praktische workshop. Je gaat op zoek naar de antwoorden op de vraag uit de inleiding. Daarbij leer je meer over coachingsrollen en de verschillende communicatiestijlen, de bijbehorende kenmerken en het geven van feedback. Door deze kennis toe te passen in de praktijkoefeningen ga je het positieve effect ervan ervaren. Samen met de andere cursisten ga je in diverse werkvormen zelf aan de slag. Je wisselt jouw ervaringen uit met de anderen en bedenkt samen oplossingen voor praktische situaties. Tijdens deze workshop ga je ook op zoek naar jouw eigen communicatie(voorkeur)stijl. Hoe beter je weet wat jouw stijl is, hoe effectiever jij kunt communiceren met anderen.

Materiaal

Je krijgt een hand-out van de training.

Deze training is alleen als incompany beschikbaar

Helaas is deze cursus nog niet ingepland. Neem contact met ons op.

Helaas is het nog niet mogelijk om jezelf in te schrijven voor deze cursus. Neem contact met ons op.